Kompensoimme päästömme kahdella tapaa – Lue puiden istutus -hankkeesta ja CO2-kompensoinnista

Jo ennen kompensointia olemme huomioineet toiminnassamme ekologisuuden. Suurien ja näyttävien pakkausten sijaan kehitimme maailman pienimmän kuulokepakkauksen: kuulokkeiden pakkaukset ovat niin pienet, että ne mahtuvat postiluukustasi. Tällöin lähetys on helppoa, eikä pakkauksesta koidu turhaa roskaa ympäristölle.

Olemme huolehtineet tuotteiden laadusta siten, että voimme tarjota niille kolmen vuoden takuun. Viallisten yksilöiden varalle meillä on Suomessa korjausrinki, joka huolehtii kuulokkeiden huollosta ja korjauksesta. Rikki menneet ja vialliset kuulokkeet kerätään takaisin asiakkailta, jotta arvokkaat osat eivät mene hukkaan. Haluamme hyödyntää vanhaa.

Kuitenkin kaikista toimistamme koituu päästöjä. Vaikka nuo päästöt koettaisi minimoida mahdollisimman alhaisiksi, ei kukaan ihminen tai yritys kykene täysin päästöttömään toimintaan – vielä. Sen vuoksi tarvitaan kompensointia, hyvittämään aiheutuneet päästöt. 

Kompensaatiokumppaniksi olemme valinneet Compensaten. Compensaten käyttämät päästövähennyshankkeet vahvistavat hiilinieluja, eli poistavat hiilidioksidia ilmakehästä. Compensaten hankeportfolioon kuuluu esimerkiksi puiden istutusprojekteja, metsänsuojelua ja innovatiivisiin hiilensidontateknologioihin keskittyviä hankkeita.

Compensaten kompensaatiomalliin on sisäänrakennettu ylikompensaatio, joka vähentää aina enemmän hiiltä ilmakehästä kuin toiminta tuottaa. Compensate pyrkii aina takaamaan vähintään kaksinkertaisen todellisen kompensaation. Tämä tarkoittaa, että Compensate poistaa ilmakehästä vähintään kaksi kertaa niin paljon hiilidioksidia kuin tuote tai toiminta aiheuttaa.

Meidän kuulokkeiden hiilijalanjälki on kompensoitu siihen asti, kun se saapuu sinulle – tehtaalta taskuusi saakka. Tähän lukeutuu mukaan kuljetus, eli kaikkien tuotteiden logistiikan CO2 päästöt.

Tämän lisäksi lähdimme Black Friday -kampanjassa sijoittamaan jokaisen tuotteen myyntivoitoista yhden puun istuttamiseen hiilensidontaprojekteissa Compensaten kautta. Puiden istuttaminen lämmitti sydäntämme niin paljon, että aloimme JoyActorilla Black Friday -kampanjan myötä ideoimaan entistä konkreettisempaa puiden istutus -projektia – pysy kuulolla, mitä keksimme!

Black Fridayn ajan sijoitimme Compensaten hiilensidontaprojekteihin Ugandassa ja Itä-Timorissa. Voit tutustua näihin projekeihin tarkemmin projektien omilta sivuilta:

TIST Community reforestation, Uganda

WithOneSeed community reforestry program, Timor-Leste

Kiitos, kun olet kiinnostunut matkastamme kohti maailman positiivisinta elektroniikka-alan yritystä! Tavoitteemme on muuttaa maailmaa ja jakaa iloa, sekä rakkautta mahdollisimman suurelle joukolle – kestävästi ja aidosti.

Jätä kommentti

Sending