photo-1559628233-eb1b1a45564b

Ei ole olemassa tuotantoa, joka ei vaikuttaisi ympäristöön ja luonnonvaroihin

Ja toisinpäin: ei ole olemassa tuotantoa, johon ympäristöllä ja luonnonvaroilla ei olisi merkitystä. Me emme toimi ilman happea, puhdasta vettä ja ravitsevaa ruokaa. Siksi bisnestä täytyy tehdä ympäristön ehdoilla.

Me emme tavoittele toiminnallamme kasvua jotta voisimme elää leveämmin, vaan jotta voisimme tehdä suurempia ympäristötekoja. Tuotantomme joka vaiheessa on huomioitu ympäristö ja maapallomme kantokyky.

Osa tuotostamme menee suoraa takaisin luonnon hyväksi, eli sinne, mistä tuotantomme on lähtöisinkin. Haluamme pitää huolta maapallosta ja paremmasta huomisesta.

Ylikompensoimme tuotteemme tuotannon ja logistiikan

Kompensaatiokumppanimme on Compensate. Compensaten käyttämät päästövähennyshankkeet vahvistavat hiilinieluja, eli poistavat hiilidioksidia ilmakehästä. Compensaten hankeportfolioon kuuluu esimerkiksi puiden istutusprojekteja, metsänsuojelua ja innovatiivisiin hiilensidontateknologioihin keskittyviä hankkeita.

Compensaten kompensaatiomalliin on sisäänrakennettu ylikompensaatio, joka vähentää aina enemmän hiiltä ilmakehästä kuin toiminta tuottaa. Compensate pyrkii aina takaamaan vähintään kaksinkertaisen todellisen kompensaation. Tämä tarkoittaa, että Compensate poistaa ilmakehästä vähintään kaksi kertaa niin paljon hiilidioksidia kuin tuote tai toiminta aiheuttaa.

Meidän kuulokkeiden hiilijalanjälki on kompensoitu siihen asti, kun se saapuu sinulle – tehtaan valmistusvaiheesta taskuusi saakka. Tähän lukeutuu mukaan myös kuljetus, eli kaikkien tuotteiden logistiikan CO2 päästöt.

Viimeisen vuoden aikana olemme kompensoineet 71 tCO2e (tuhatta hiilidioksidiekvivalenttia) päästöjä Compensaten kautta. Compensatella on käytössä automaattinen ylikompensointi, joten päästöjemme ylikompensoimiseksi olemme ostaneet 243 kompensointikrediittiä, joilla on on poistettu 159 tonnia hiilidioksidiekvivalenttia  ilmakehästä.

compensate_11_forest_wecompensate

Välitämme maailman vesistä

Yksi tapamme huolehtia maapallosta on tukea John Nurmisen Säätiön tärkeää toimintaa. John Nurmisen Säätiö turvaa Itämeren hyvinvointia ja sen kallisarvoista kulttuuriperintöä. Olemme sitoutuneet lahjoittamaan säännöllisesti säätiön toimintaan. Joulukuussa 2020 olimme muun toimintamme ohessa tukeneet säätiötä yli 2000 eurolla - tästä on hyvä jatkaa vuonna 2021!

Istutamme puita jokien varsille

Istutimme vuoden 2020 Black Friday -kampanjassamme jokaisesta myydystä tuotteesta yhden puun Compensaten hiilensidontaprojekteissa. Puiden istuttaminen oli koko tiimimme mielestä ihanan konkreettinen tapa toimia arvojemme puolesta. Päätimme jatkaa yllä kuvattua ylikompensointia Compensaten kautta, ja tutkia muita mielenkiintoisia hankkeita, joiden toimintaa haluamme tukea.

Olemme pitkään seuranneet Cauvery Calling -kampanjaa, joka haluaa toiminnallaan elvyttää joet, muuttaa maailmaa ja konkreettisesti 84 miljoonan ihmisen elämää. Vuonna 2022 lähdemme istuttamaan jokaista myytyä tuotetta kohden yhden puun.

Tehtaiden energianlähteet

Sopimustehtaamme jakavat ekologiset arvomme ja toimintatapamme. Tehtaamme suosivat uusiutuvaa energiaa: keväällä 2021 ilmestyvien SilentMate-kuulokkeen valmistus toteututaan jo 100% uusiutuvalla energialla, ja vuoden 2021 aikana menemme tätä kohti muidenkin tuotteiden kanssa.

photo-1550757750-4ce187a65014

Maailman pienimmät pakkaukset

Suurien ja näyttävien pakkausten sijaan päätimme kehittää maailman pienimmän kuulokepakkauksen. Pakkaukset ovat niin pienet, että ne mahtuvat postiluukustasi - tällöin lähetys on helppoa, eikä pakkauksesta koidu turhaa roskaa ympäristölle. Postiluukusta kuljettaminen vähentää myös logistiikasta aiheutuvaa hiilijalanjälkeä. Jos oletetaan että lähin postin toimipiste sijaitsee keskimäärin noin kilometrin päässä asiakkaasta, meidän toimitusmäärillämme välillisesti säästyy yli 100 kiloa hiilidioksidiekvivalenttia (CO2e) kuukaudessa - riippuen siitä, mitä kulkuneuvoja asiakkailla olisi mahdollisuus käyttää paketin hakemiseen. Tällä hetkellä noin 70 % tuotteistamme postitetaan kirjelähetyksenä.

Vuonna 2021 olemme tehneet useita muutoksia pakkauksiimme ja logistiikan toimintatapoihin. Sen lisäksi, että olemme laajentaneet ekologisemman toimitustavan saatavuutta, olemme tehneet muutoksia myös useamman tuotteemme pakkaukseen ja toimitustapoihin vähentääksemme toimitukseen käytettävien materiaalien määrää.

 

tm2_grass
Used cardboard and paper for recycling, secondary raw materials

Muut toimenpiteet logistiikan päästöjen vähentämiseksi

Kesäkuussa otimme myyntiin yhteistyökumppanimme kanssa yhdessä lanseeratut hierontavasarat. Tuotteen koosta johtuen emme voineet muokata pakkauksen kokoa niin paljon kuin olisimme halunneet, mutta onneksi syntyi mahtava idea.  Pahvilaatikon sijaan hierontavasaran kantolaukku päätettiin suojata kapeasta kartonkisuikaleesta taitellulla kuorella, näin pakkauksiin käytettyä materiaalia säästyi noin 80 %. Tämä tuoteperhe muodostaa vasta noin 10 % kokonaistuotannostamme. Silti jo ensimmäisen erän myynnin kautta säästimme yli 30 kg pahvia pakkauskoon muutoksen ansiosta. Odotamme tämän ja muiden tämän tyyppisten tuotteiden myynnin kasvua, jolloin pakkauksen kokomuutoksen tärkeys korostuu entisestään.

Logistiikassa kuplamuovi on vaihdettu lähes kaikissa tapauksissa kartonkiin, ja kaikki mahdolliset tuotteet pakataan pahvilaatikoiden sijaan kierrätettäviin ja tilatehokkaisiin postituspusseihin. Tilaa säästämällä logistiikan päästöt vähenevät välillisesti, sillä esimerkiksi tarvitaan vähemmän ajoneuvoja pakkausten kuljettamiseen. Suoraan pakkausmateriaalia ja sen kautta jätettäkin vähennetään.  Postituspusseihin tarvitaan noin puolet kartonkilaatikoiden materiaalimäärästä. Postituspussien sulkemiseen ei myöskään tarvita teippiä, jolloin turhan muovin määrää pystytään vähentämään. Tämä muutos tehtiin noin viisi kuukautta sitten ja tilauksia, joissa uutta pakkaustapaa voidaan hyödyntää, kertyy kuukausittain lähemmäs tuhat kappaletta.

Yksi merkittävä uudistus oli myös yritysasiakkaille suunnitellun tuoteperheemme pakkauksen muutos. Näitä kuulokkeita myydään yrityksille, jotka välittävät tuotteen henkilöstölahjana eteenpäin, joten päätimme suunnitella pakkauksen suoraan kirjekuoreksi, näin säästäen pakkausmateriaalia. Tähän tuotekategoriaan kuuluvat tuotteet muodostavat noin 5 % kokonaistuotannostamme.

Laatu on ekologisuutta: tuotteillamme on aina kolmen vuoden täystakuu

Laatu on osa ekologista toimintaa, sillä laadukas tuote kestää käyttöä ja aikaa.

Meillä laatu näyttäytyy esimerkiksi pitkällä takuuajalla ja uudelleenkäytöllä; vaikka yksittäinen komponentti laitteesta rikkoutuisi, pystyy laitteiden muita osia jatkokäyttämään. Siksi laitteillamme on:

30 päivän tyytyväisyystakuu

Saat rahasi 100 prosenttisesti takaisin, mikäli et ole tyytyväinen tuotteeseen. Myymme käytetyn ja meille palautuneen tuotteen eteenpäin Recycle-tuotteena.

3 vuoden takuu

Jos laite menee rikki, saat uuden ja me hyödynnämme vanhan.

Sen lisäksi, että laadukkaan tuotannon kautta varmistamme tuotteen mahdollisimman pitkän käyttöiän, pyrimme muillakin tavoin helpottamaan tuotteiden pitkäaikaista käyttöä.

Tuotteidemme käyttöohjeet löytyy verkosta, ja myös muihin usein kysyttyihin kysymyksiin löytyy help-portaalista vastaukset: https://help.joyactor.fi/. Kaikki tuotteemme käyttävät myös universaaleja latauskaapeleita (USB-C/Micro-USB), näin johtojen korvaaminen on helpompaa, ja voit käyttää samaa johtoa myös muiden yritysten tuotteiden kanssa. Kadonneiden osien tilalle on saatavilla varaosia ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

photo-1525695230005-efd074980869
package_tmx

Ikuinen pantti

Ensimmäisenä maailmassa tuomme kuuloke-elektroniikkaan pantin. Laitamme prosessin käyntiin aluksi organisaation sisältä käsin yritysmyyntiin, jonka jälkeen kehitämme prosessin koko myyntiämme koskevaksi. Loimme tätä varten kuulokkeidenpalautusautomaatin, tsekkaa!

Palauttaessasi meille käytetyt TinyMate 2 -kuulokkeet, me palautamme sinulle 9,90 € arvoisen pantin. Pantti on tarkoitettu yksityishenkilöille, eikä sillä voi tavoitella taloudellista hyötyä.

 

Recycle -prosessi

Pienenä yrityksenä elektroniikka-alalla, meillä on rajoitetut mahdollisuudet käyttää kierrätettyä materiaalia tuotannossamme. Tähän etsimme jatkuvasti ratkaisuja, mutta haluamme edistää kiertotaloutta muillakin tavoilla.

Jälleenmyymme meille palautuneet, kunnostetut, putsatut ja kaikin tavoin huolletut tuotteet alennetulla hinnalla. Jos palautettuja tuotteita ei voi kokonaisuudessaan myydä uudestaan, keräämme käyttökelpoiset komponentit ja rakennamme niistä uusia kuulokepareja. Kierrätetyt tuotteemme ovat täysin toimivia ja toiminnaltaan uutta vastaavia, vain niiden ulkokuoressa saattaa näkyä elämän jälkiä.

Tällä hetkellä kierrätettyjen tuotteiden myynti on vielä maltillista, kokonaistuotannostamme vain muutama prosentti on Recycle-tuotteita, mutta jalostamme prosessia, jotta se olisi asiakkaille mahdollisimman helppoa, ja voisimme ottaa toimintatavat käyttöön kaikkien tuotteidemme kohdalla. Näin kasvattaen tuotteidemme kierrättämistä jatkuvasti.

JA-tm2-recycle-02.
vv-06

Ilo ja aito välittäminen

JoyActor rakentaa uudenlaista, maailman positiivisinta elektroniikka-alan yritystä ja yritystoiminnan mallia. Verkostoidumme rohkeasti, ja näin tiimiämme värittävät mielenkiintoiset, idearikkaat persoonat. Me toimimme ilosta, huolehdimme toisistamme ja teemme työtä rakkaudella.

Joyactorilla sitoudumme kunnioittamaan kansainvälisesti tunnustettuja ihmisoikeuksia kaikessa toiminnassamme sekä edistämään niiden toteutumista. Emme hyväksy ihmisoikeuksien loukkauksia missään muodossa.

 

Toimittajamme ja yhteistyökumpanimme

JoyActor on suomalainen yritys, mutta kuten muillakin elektroniikka-alan yrityksillä, meilläkin joidenkin tuotteiden valmistusmaa sijaitsee Aasiassa. Elektroniikkamme valmistusvaiheen ympäristö- ja ihmisystävällisyys on ollut meille kuitenkin ensiarvoisen tärkeää varmistaa.

Kumppaniyrityksemme noudattavat BSCI:n, eli yritysvastuujärjestelmän sekä ISO9001-laadunvalvontajärjestelmän vaatimuksia, ja tehtaat maksavat työntekijöilleen keskiarvoa korkeampaa palkkaa. Olemme varmistaneet myös itse, että työntekijöitä kohdellaan hyvin. JoyActorin johto on vieraillut valmistajien luona ja viettänyt siellä pitkiäkin aikoja varmistaen tuotannon laatua ja arvojemme mukaisuutta.

Joyactor toimii kaikilla markkinoillaan saman eettisen ohjeiston mukaisesti. Code of Conduct eli eettinen ohjeistomme linjaa, millaista toimintaa edellytämme Joyactorin omalta henkilöstöltä ja yhteistyökumppaneiltamme.

Lue Eettinen toimintaohjeemme  / Code of Conduct tästä.

Group people hands were collaboration to trust in business success concept of teamwork partnership in company. Victory as a team, fighting for the success of the organization concept.